Saturday, March 28, 2015

MADOS INFEKCIJA || DAY 1


galiu pradėti nuo to, kad pirmosios dienos kolekcijos festivalyje MADOS INFEKCIJA 2015 nepateisino mano lūkesčių. nors, kadangi per MADOS INJEKCIJĄ, man labiausiai patikusios kolekcijos nebuvo išrinktos keliauti į šį festivalį, turėjau numanyti, kad šį kartą ir INFEKCIJOJE nereikėtų laukti kažko įspūdingo. žinoma, buvo tikrai patikusių detalių, tačiau nė po vienos kolekcijos nesinorėjo ploti atsitojus. bet puiki kompanija pakėlė nuotaiką viso renginio metu - į festivalį keliavome su Simona ir Martina!

pirmoji Linos Gudanavičiūtės kolekcija, pavadinimu "Shape" ir pasirodė tokia tikrai šiaip. pakankamai minimalistinė ir paprasta kolekcija, kurioje man patiko holograminiai sijonai, kuriuos paskui dar ne kartą pamačiau ant podiumo ir kitose kolekcijose. sportbačiai, nors ir praeitų ar net užpraeitų metų hitas, vis dar kartojasi ir mados infekcijoje. bet turiu pasakyti, kad muzikos parinkimas buvo puikus - kolekcijoje buvo nemažai gatvės stiliaus elementų, todėl eminemo daina buvo puiki pradžia kolekcijai.

 antroji Ugnės Martinaitytės kolekcija buvo jau kiek įdomesnė. drabužiuose dominavo nemažai gatvės ir sportinio stiliaus elementų, kailių. ši kolekcija vaizdavo superherojus, pasitelkiančius drabužį, kaip supergalią, o tai man buvo tikrai įdomi koncepcija. labai patiko tikrai superherojiškos garuojančios kuprinės, pagamintos iš vamzdžių elementų. 

 Monikos Pranckaitytės F8 kolekcijoje labiausiai patiko tiesių siluetų modeliai iš neopreno ir, nors jau besikartojantys, holograminiai batai ir sijonai. jau per mados injeckiją nebuvau labai sužavėta šios dizainerės kolekcija, taigi ir dabar nuomonė nepasikeitė. tiesa, įdomus medžiagų parinkimas ir derinimas.

turbūt viena iš labiausiai patikusių pirmos dienos kolekcijų buvo Lauros Dailidėnienės "Daili" kolekcija "Aves". gana paprasti, bet tuo paprastumu ir žavūs modeliai, tinkantys kasdieniam nešiojimui dominavo ant "Daili" podiumo. dailios buvo kiekvieno modelio galvą puošusios skrybėlės, taip pat patiko ir aksesuarai. tikrai nemažai šios kolekcijos drabužių nešiočiau ir pati.

vėl labai sportiška dueto "Pure?" kolekcija. tačiau, nors ir kažkur, rodos, jau matyta, man ji patiko monochromatiniais bei universaliais modeliais. labai švari, šviesi, neperkrauta kolekcija - turbūt dėl to ir stebėti ją buvo malonu.

viena nuotaikingiausių ir ryškiausių buvo latvių dizainerės Santa Aulmane kolekcija "Unpacked". kaip ir teigė pati dizainerė, tai drabužiai, kurie atspindi vaikystę, neišpakuotas lėles. dainininkės SIA šukuosenomis pasipuošę modeliai demonstravo spindinčius audinius su linksmomis iliustracijomis ir užrašais. turbūt ne mano vienintelės favoritu tapo modelis su kepure, puošta blizgučiais iki žemės (net nežinau kaip juos pavadinti, hah).

 Mari Butenko kolekcija "7" nepaliko man didžiulio įspūdžio. buvo keli tikrai neblogi modeliai, tačiau pačioje kolekcijoje trūko tęstinumo. dizainerės įkvėpimo šaltinis septynios mirtinos nuodėmės, todėl turiu pasakyti, kad kai kurie drabužiai atrodė tikrai nuodėmingai - tai vos užpakalį dengiantis sijonas ar suknelė su iškirpte iki bambos. 

 ir paskutinė kolekcija buvo pačios festivalio organizatorės Sandros Straukaitės pavadinimu "6 pojūtis". įdomus tekstūrų, raštų ir medžiagų derinimas, plataus kirpimo modelių parinkimas bei visos kolekcijos akcentas - spalvingos kaukės, dengusios kiekvieno modelio veidą. išskirtinumo kolekcijai suteikė guminiai batai (pagaliau ne sportbačiai!) ir gana įsimintinas buvo kelnių/šortų modelis. nors iš Sandros Straukaitės, ko gero, visada tikimasi daugiausia, bet negaliu pasakyti, jog ši kolekcija buvo mano pirmojo vakaro favoritė.

tokie įspūdžiai iš pirmosios festivalio dienos! o dabar einu ruoštis antrajam vakarui, kuris, tikiuosi, bus kur kas įdomesnis už pirmąjį.


nuotraukos iš delfi.lt

No comments :

Post a Comment

it's always nice to hear something from YOU! xx