Monday, March 30, 2015

MADOS INFEKCIJA || DAY 2

antroji diena MI neabejotinai paliko geresnius įspūdžius ir buvo daug įdomesnė ir įvairesnė kolekcijų atžvilgiu. pagaliau mažiau sportbačių, daugiau blizgučių, mažiau folijos, daugiau odos ir kailių. šį kartą tikrai neabejodama galiu sakyti, kad žavėjausi kai kuriais modeliais ir plojau nuoširdžiai.

antrają festivalio dieną pradėjo Kristina Kruopenytė su kolekcija "MONK". ant podiumo vyravo tamsios, sodrios spalvos, gana minimalūs, bet įvairūs siluetai. man ypač patiko striukės ir paltai, rankinės, auliniai batai. kolekcija davė visai neblogą vakaro startą, kuris nuteikė pakankamai pozityviai.

 neabejotinai pati laukiamiausia kolekcija buvo Liucijos Kvašytės. blizgančiais paltais, neopreniniais džemperiais ir didžiulėmis kuprinėmis su kapišonais ši kūrėja mane sužavėjo jau mados injekcijoje. būtent dėl jos laimėjimo injekcijoje labiausiai ir džiaugiausi. kolekcijoje buvo aiškiai matoma pagrindinė alpinisto ir kelionės idėja, įdomios medžiagų variacijos tikrai neleido nukreipti akių nuo podiumo. tikrai patiko, tikrai nenuvylė, plojimai autorei! ir aš vis dar svajoju apie kuprines iš šios kolekcijos.

Lena Lumelsky kolekcija buvo įkvėpta kalnuoto škotijos krašto, nors, tiesą sakant, man kai kurie drabužiai labiau priminė mokyklines uniformas, bet tikrai nesakau, kad tai blogai! mano atžvilgiu, šią kolekciją šiek tiek nustelbė prieš ją buvusi Liucijos Kvašytės, tačiau ir Lenos Lumelsky kolekcija buvo neprasta. man labai patiko tobulai ištiesinti modelių plaukai, kurie atrodė be galo tvarkingai ir dailiai.

 viena įsimintiniausių kolekcijų - Monta Apsane "Captured". dizainerę drabužius įkvėpė kurti maudynės ledo skylėse, kurios stipriną tiek dvasią, tiek kūną, išsaugo jaunystę ir užgrūdina šalčiui. man ši kolekcija priminė kažkokias magiškas undines - spindinčiais kūnais, aptakiomis formomis, ramiais veidais, ir tikrai nepasirodė šalta - turbūt kaip tik atvirkščiai - auksaspalviai modelių kūnai, rodos, skleidė šilumą. garso takelis taip pat kūrė tą pasakišką atmosferą. gal dėl kolekcijos išskirtinumo, gal dėl magiškumo, bet ši latvės kolekcija man tikrai paliko įspūdį. 

 Sandrine Philippe kolekcija "Black Hypothermia", visų pirma, buvo per daug ištęsta. sakydama 'per daug ištęsta', turiu omenyje, kad tikrai GEROKAI per daug. po pirmųjų penkiolikos, ar net dešimties, minučių, visi drabužiai ėmė atrodyti baisiai vienodi ir nebeįdomūs - būtent tai aiškiai parodė ir pati publika, ironiškais plojimais palydėdama išeinančius kolekcijos modelius. psichodelinė muzika dar labiau susitiprino šios itin tamsios ir bauginančios nuotaikos kūrimą, kuri tiesiogiai kėlė hipotermiją. jeigu kolekcija būtų buvusi bent penkis kartus trumpesnė, galėčiau racionaliau įvertinti ir pačius drabužius. dabar tegaliu pasakyti, jog įsiminė sunkūs tamsūs drabužiai, keletas visai neblogų bomber jackets, baisoki aukštakulniai ir kelios draskytos voratinklinės detalės.

 po tokios tamsios ir niūrios kolekcijos Linos Elmentaitės kolekcija buvo tarsi atgaiva. šios autorės darbų taip pat labai laukiau po mados injekcijos, nes Elmentaitės sidabriškos suknelės buvo vienos išskirtiniausių konkurse. šį kartą kolekcija papildė dar daugiau įdomių kirpimų bei veidrodinių audinių suknelių, kurios man, blizgučių mylėtojai, pasirodė tikrai nepaprastos. pasikartosiu, jog ir šie modeliai, šviesą atspindinčiomis medžiagomis dengtais kūnais, kiek priminė undines. kolekcijos negadino net sky high aukštakulniai, kurie, mano manymu, turėjo ne vienam modeliui sukelti akrofobiją einant podiumu. plojimai Linai!

Lilijos Larionovos kolekcija pasižymėjo daugiasluoksniškumu ir natūraliais audiniais. kolekcija sudomino vyrų veidus dengusiomis spalvotomis kaukėmis, kurios įnešė šiek tiek dinamikos deriniuose. man patiko kubistinės gyvūnų detalės ant džemperių, tačiau, vėlgi, be galo matyta - daug metų panašūs piešinukai dominuoja komercinėse drabužių parduotuvėse. 

 ir galiausiai festivalį užbaigė be galo spalvinga ir pilna detalių dueto Boom kolekcija "Woman of forest". kailiams visada sakysiu taip, tačiau šiuo atveju visko man buvo per daug. žinoma, labai įdomus bulvių maišo, medvilnės, odos ir spindinčios medžiagos derinimas, tačiau man kolekcija pasirodė perkrauta ir labiau priminė karnavalą nei drabužių kolekcijos pristatymą. bet vien dėl audinių, spalvų ir detalių gausos šiuos modelius buvo įdomu stebėti.

dabar jau be galo sunku patikėti, kad taip greitai prabėgo mūsų lietuviškas mados savaitgalis. nors mados infekcijoje dalyvavau tik antrą kartą, tačiau galiu pasakyti, kad šiemet buvo keista visai nematyti performansų, kolekcijos buvo gana statiškos. tačiau iš ties gerai, jog ši mados infekcija truko dvi dienas - praėjusiais metais trečiąją dieną entuziazmas buvo kiek išblėsęs, o ir sugalvoti, ką apsirengti tris dienas iš eilės buvo nelengva. bet dabar, po tokio intensyvaus savaitgalio, keista, kad viskas įvyko taip greitai ir vėl liko metai iki kitos mados infekcijos.
o ką buvau apsirengusi šias dvi festivalio dienas pamatysite jau greitai!

nuotraukos iš delfi.lt

2 comments :

  1. Dalyvavau antraja diena ir visiskai sutinku su visais tavo issakytais komentarais.
    Tiesa, dalyvavau pirma karta ir siek tiek nusivyliau infekcija. Gal per daug tikejaus.. Kazko truko.
    Siaip nepatiko sale, kurioj vyko veiksmas, nes visiskai nebuvo oro ir ziauriai karsta.
    Buvo keista kai einant koridorium visi vieni kitus nuziurinejo ir snibzdejosi. Na bet to ir susirinko realiai :D
    Ai, beje, maciau tave. Pasirodei dar grazesne nei savo blogo nuotraukose. Gal kitais metais ir pasisveikint isdrysiu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaip smagu, kad nuomonės sutapo! man taip pat, nebuvo kažkoks labai įsoūdingas renginys. o dėl nužiūrinėjimo, tai čia to ir reikia tikėtis, visiem juk įdomu kaip kas atrodo tokio renginio metu, o ir stiliaus klaidų buvo nemažai, tai pasišnibždėti irgi buvo apie ką :D
      labai malonu girdėti, kad tokia pasirodžiau :)) būtinai pasisveikink! tik būtų įdomu sužinoti, kas esi :)

      Delete

it's always nice to hear something from YOU! xx